27 Ocak 2008 Pazar


Son olarak karneleri verdikten ve çocuklarımızı evlerine gönderdikten sonra tüm öğretmen arkadaşlar , müdür yardımcımız ve müdürümüzle birlikte Yaz Gülü'ne kahvaltıya gittik. Karne gününü ve yarı dönemin bir değerlendirmesini yaptık. Tüm etkinliklerimizi sizlerle paylaştığım gibi bunu da paylaşmak istedim.

26 Ocak 2008 Cumartesi

3. (yanlışlıkla yükledim)Resimde gördüğünüz çocuklar ve Zeynep Hanım ne mi yapıyor? Kahvaltıdan sonra Kırçiçekleri sınıf öğretmeni Gülten hanım çocuklara hareketli bir müzik açarak hepberaber das ettiler. (Bir ara Zeynep Hanım ve cici annelerimiz de epey bir eğleniyorlar dı:) Gözümden kaçmadı

VEE İŞTE KARNE GÜNÜ!





MEKANDA KONUM

Mekanda konumu kavramalarına yardımcı olacak bu şarkı minik balonlarımın, Ellerim tombik tombik şarkısından sonra en sevdiği şarkıdır.

İki kedi bir oda da. Biri çıkmış üst odaya.

Biri inmiş alt odaya. Biraz sonra buluşmuşlar.

Mırıl mırıl konuşmuşlar.

Ben bir fare yakaladım (ince bir sesle)

Ben tabakları yaladım.(kalın bir sesle)

Of demişler çok yorulduk.Hemen çıkmışlar üst odaya

Mışıl mışıl uyumuşlar

KELEBEK RONDU

Allahım bir ses bu kadar mı kötü olur. (videoyu kulaklarınızı tıkayarak seyretmenizi tavsiye ederim)

Nihayet video yarımda olsa yüklendi

25 Ocak 2008 Cuma

MAKARNA KOLYELER

Sevgili Velilerim, sınıf içinde çektiğim üç tane video görüntüsü var fakat iki gündür belki on defa denedim bir türlü bloğa yükleyemiyorum. Hele makarnaları ipe dizmeye çalıştıkları bir video var o kadar şeker ki, bunu görmenizi isterim. Daha sonra tekrar deneyeceğim.
Karnelerinde ipe boncuk dizebilir diye bir bölüm vardı, işte onun tesbitini yapmak için uyguladığım bir etkinlik. Fakat o kadar hoşlarına gitti ki seyrettiğinizde göreceksiniz pek bir meşgul oldular. Örneğin Kutay makarna kolyeden sonra, küçücük bir ipe tek bir boncuk makarna dizerek tek taş yüzük yapmış. Sonra yüzüğünü parmağına bağladık doğru Zeynep Ablaya göstermeye gitti:)

24 Ocak 2008 Perşembe

PASTA CANAVARLARI:)


İKİNDİ KAHVALTISI




Bu gün ikindi kahvaltısında ağlayan pasta yedik

23 Ocak 2008 Çarşamba

İki video görüntüsü daha vardı, ancak bir türlü yayınlamayı başaramıyorum, iyi geceler

CİCCİVLERİMİZİ GÖRDÜNÜZ MÜ?


Boyama ve yırtma yapıştırma tekniği ile sevimli civcivler yaptık, panomuzda sergiledik.

22.01.2008 Salı günü oyuncaklarını toplayan miniklerim


22.01.2008 Salı günü etkinliklere katılan miniklerim


22.01.2008 Salı günü kurallara uyan miniklerim


Yaprak Dökümü'nde reklam arası bitti, seyredip blogu güncellemeye devam edeceğim edeceğim:)

DAVRANIŞ PANOMUZDAN


22 .01. 2008 Salı günü yemeğini yiyen miniklerim

Serbest Zaman Etkinliğinden bir görüntü

Ne hazırladılar diye? sorarsanız, bu bir sürpriz söyleyemem
Ranave Azra'ya fenalık geldi bitirinceye kadar, ancak Rana etkinliği bitince o kadar mutlu oldu ki, geldi bana sarıldı 'seni çok seviyorum öğretmenim dedi. (Sanırım kendince teşekkür etti):)

Dikkat ettiyseniz etkinliğin son halinin fotoğraflarını yayınlamadım. Dediğim gibi sürpriz

öncelikle herkese merhaba


Sevgili Velilerim Salı günü çocuklarınız ileri ki bir tarihte sizlere vermek üzere birer hediye hazırladılar. Etkinliğimiz üç buçuk saat kadar sürdü, sınıfın halini görmenizi isterdim, savaş alanına döndü ama sanat etkinliği bittiğinde çok güzel birşey ortaya çıktı. Değdi:)


21 Ocak 2008 Pazartesi

SINIFIMIZDA NELER Mİ OLUYOR?

Malum karnelere az bir zaman kaldı, minik balonlarım beni karne doldururken gördüler, hemen hemen hergün sıkıştırıyorlar 'Karneleri ne zaman vereceksin? diye. En son bugün 'dört tane daha yatcaz kalkcaz o zaman' vereceğimi söyledim:)

MERHABALAR

Sevgili Velilerim, öncelikle hepinize merhabalar. Sanırım bu sıralar arayı fazla açtık, ancak bunun nedeni elde olmayan sebepler. NEDİR? diyorsanız.

Bir haftadır çok güzel görüntüleri hem fotoğraf hem de video görüntüsü olarak Blogta yayınlamak üzere kaydettim. Ancak telefonumda ki bir ağrızadan dolayı bloga aktaramıyorum. Yayınlayacak görüntü olmadan da sınıf içinde olanları sizlerle tam olarak paylaşamayacağımı düşünüyorum. Yoksa blogumuzu güncellemek bana extra bir külfet, değil tam aksine severek yapıyorum. telefonumla ilgili bu küçük problemi en kısa zamanda gidereceğimi umuyorum.

15 Ocak 2008 Salı

ÖRNEK Mİ OLUYORUZ NE?


Ayşe Öğretmenimiz (ingilizce-Bilgisayar öğretmeni) Ferizli'de oturuyor. Ferizli'den yanında getirdiği pili okulumuzdaki pil kutusuna attığı anı görüntüleyerek sizlerle paylaşmak istedim. Benim minik balonlarım artık büyüklerine de (Ayşe Öğretmenimi tenzih ederek) örnek oluyorlar. Bu duyarlı davranışından dolayı kendisine çoook teşekkür ederiz.:) :)

YİNE HEP BERABERİZ




Sevgili Velilerim, uzun zamandan beri sağlık problemi yaşayan miniklerim çok şükür sıhhatlerine kavuşarak, bu gün tam kadro okula geldiler. Arkadaşları Kutay'ı öyle çok özlemişler ki, gelince birer birer sarılmaya başladılar, bende bu anı sizlerle paylaşmak istedim.

12 Ocak 2008 Cumartesi

GECE VE GÜNDÜZ NASIL OLUŞUR?



Gece ve gündüzün oluşumunu sınıfımızda bulunan dünya ve koli bantı (güneş) yardımıyla Bilal bize anlatmeye çalıştı. Sanırım artık gece ve gündüzün oluşumunu anladılar. Sizde evde bir sorun bakalım anlatabilecekler mi?

Pazartesi günü bu konuyu destekleyecek (anlamalarına yardımcı olacak) sanat etkinliğiyle konuya devam edeceğiz.

HALA RAKAMLARI YAZMAYA ÇALIŞIYORUZ



Rakamları yazmakta zorlanan miniklerimle farklı yöntemler denedik, fasülyelerle yazmaya çalıştık. Bu etkinlik çok hoşlarına gitti . Hem oyun oynayıp hemde birşeyler öğrenmek daha eğlenceli

10 Ocak 2008 Perşembe

ŞEKER TERLİKLER





Kızlarla pembe,erkeklerle mavi terlik yaptık.Yaptıkları terlikleri ayaklarına giyip sınıfta dolaşanlar,eserlerini Zeynep Ablalarına göstermeye gidenler bile oldu.Amaaaa terliklerimiz gerçekten çok şeker oldu.

KÜÇÜK KASLARIMIZI GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ.






Sevgili veliler ,biz bugün renkli kartonlar,tel zımba kullanarak çok basit bir sanat etkinliği(terlik) yaptık.fakat bu etkinliği çocuklarım o kadar beğendi ki, yanımızda olup terliklerinin yapımı bittiğinde yüzlerinde ki mutluluğu görmenizi isterdim.

9 Ocak 2008 Çarşamba

DAHA SONRA NELER Mİ YAPTIK?





Köpük bardaklarlar, renkli kartonlar, renkli elişi kağıtları kullanarak Zürafa, Ayı, Kedi yaptık.

Zübeyde Hanım Azra bugün sanat etkinliği sırasında benden hiç yardım almadan etkinliğini tamamladı. Çok güzel bir ayı yaptı. Bunu anneme söylermisin dediği için yazıyorum, kızınızı tebrik edebilirsiniz. (Bilgisayarın başından kalkmam lazım, Yaprak Dökümü başladı) Herkese iyi akşamlar.
Not: Bu Cumartesi günü Berra'nın annesi Hülya Hanım, bizi evine bekliyor. Hülya Hanım'da buluşalım.
Şükriye ARIN







Tiyatrodan sonra koridorda beden eğitimi dersi yaptık, tek ayakla ileri doğru yürüyüş, çift ayakla ileri doğru yürüyüş, hayvan taklitleri yaparak yürüyüş vs.

Bu etkinlik bana gelişim karnelerini doldurmamda yardımcı olacak. Nasıl mı? Gelişim karnelerinde değerlendirilmesi gereken Bedensel koordinasyonla ilgili alanlar var, çocukların bu alandaki becerilerini bu tür etkinliklerle test edebiliyoruz. Yani buradan çıkarılacak sonuç, Gelişim karnelerini doldururken gerçekçi olmaya özen gösterdim. Böyle de olması gerekir diye düşünüyorum.


Son olarak oyuncularla, Uçan Balonlarıma hatıra fotoğrafı çektim. Dikkat ettiyseniz artık ayıdan, tilkiden vs. korkan öğrencim yok. Sene başında gittiğimiz tiyatro yada sinemalarda çeşitli karakterlerden korkan öğrencilerim vardı, fotoğraflarda da gördüğünüz gibi biz bunları aştık....


ALTINÇOCUK'TA SOSYAL ETKİNLİKLERE DEVAM


İzlediğimiz Tiyatro Oyunu hem çok keyifli, hemde çocuklara Doğa ve Hayvan Sevgisi aşılaması açısından verdiği mesajla oldukça başarılıydı.