13 Haziran 2008 Cuma

KOCAMAN BİR YILI BİTİRDİK

Eveet sevgili velilerim, acısıyla tatlısıyla bir yılı geride bıraktık. Acısıyla derken geriye dönüp baktığımda çokta tatsız, hazin , üzücü şeyler yaşamadık çok şükür. Güzel, keyifli eğitici bir yıl oldu bana göre.
Ben çocuklarımla gerek ders, gerek etkinlik vs, yaparken onların henüz 4-5 yaşında oyun çocukları olduklarını ve herşeyi oyun yoluyla daha kolay öğrendiklerini hiç bir zaman unutmadım, ve hep ona göre davrandım.
Benim hassasiyetle üzerinde durduğum konu çocuklarımız renklerden, sayılardan, basit toplama çıkarma işemlerinden vs. önce ( ki bunları daha da pekiştirebilmek için önlerinde bir yılları daha var ) iyi, ahlaklı, düşünceli, nazik kısacası tüm insani davranışları o küçücük belleklere yerleştirmekti. İşte bizler tüm bu insani davranışları bu yaşlarda onlara aşılayabilirsek çocuk yetiştirmedeki yolun yarısını dersem abartmış mı olurum bilemiyorum ama, kathetmiş oluruz diye düşünüyorum.
Sevgili Velilerim, 2007/2008 Eğitim Öğretim yılında bana verdiğiniz destek için hepinize gönülden teşekkür ederek, seneye görüşünceye kadar blogumuza son noktayı koyuyorum.
yaz tatiliniz boyunca blogta paylaşımlarınız olursa ucanbalonlar@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.


HOŞÇAKALIN, BALONLARIMA VE KENDİNİZE İYİ BAKIN
İYİ TATİLLER.
Şükriye ARIN

Azranın albümü

Zübeyde Hanım, fotoğrafçı Azra'nın albümünü okula getirdi. Azra'nın o mavi gözlerini bir görmelisiniz, çok güzel çıkmış. Bir gün okula uğrayıp alabilirsiniz. Görüşmek üzere:)
Sevgili Velilerim, bir çoğunuza daha evvel sözettim sanırım, bu şirin blogumuz uzun yıllar geçsede bu şekliyle kalacak. Çocuklarınız ve sizler için çok güzel bir anı sayfası olacak diye düşünüyorum. Düşünsenize çocuklarınız büyümüş genç kız ve delikanlı olduklarında bloga girip sınıf içinden herhangi bir videoyu tıklayarak 5 yaşındaki halini seyredebilecek, o anki halini fotoğraflarda görebilecek, Ne hoş değil mi?
Şimdi; blogu en emin şekilde pc nizde nasıl saklayabileceğinizi, Ferda Hanım'dan öğreneyim yine sizlere duyuracağım:)

ORMAN PARKTAYDIK

Evet sevgili veliler, tüm arkadaşlarımda karnelerini verdikten sonra İdarecilerimiz ve öğretmen arkadaşlarla Orman Park'a gittik. Eeee bir çay içerek kendimizi ödüllendirmeyi haketmiştik artık:)




KIZIM BUGÜN MEZUN OLDU

Darısı hepimizin evlatlerının başına

KARNE GÜNÜMÜZ

Karne gününde, Ferda Hanım ve Sümeyye Öğretmenin katkılarıyla siz değerli velilerimiz için sürpriz bir program hazırladık. Çocuklarımıza Ferda Hanım ve okul idaremizin aldıkları hediyeleri dağıttık.Tüm hediyelerin içinde belkide onlar için en güzel olanı topitop şekerdi. Çünkü çok büyük bir iştahla yediler şekerlerini.Küçükte olsa bu şirin ve anlamlı program için emeği geçen herkese sizler ve şahsım adına teşekkür ederim.

11 Haziran 2008 Çarşamba

DUYURU: Sevgili Uçan Balonlar velileri, karneleri yarın saat 15:30 da bir gün erken vereceğim. Bununla ilgili yazıyı bu akşam çocuklarınızla sizlere gönderdim. Umarım elinize geçmiştir.
Nedeni ise Cuma günü karneleri vereceğimiz saatle, kızımın Kep Atma merasiminin çakışması. Ben bu merasimi takdir edersiniz ki kaçırmak istemiyorum.
Bu nedenle, biz Uçan Balonlar yaz tatiline bir gün erken girmiş olacağız.
Yarın saat 15:30 da siz saygıdeğer velilerimizi sınıfımıza bekleriz.

Şimdiden hepinize teşekkür ederim:)

Şükriye ARIN

BUGÜN SÜMEYYE ÖĞRETMENİN HAZIRLADIĞI PROGRAMI İZLEDİK

Sümeyye Öğretmenimiz bugün bize bir sürpriz yaparak hazırladığı programına davet etti. Çocuklar bugüne kadar öğrendikleri şiir, şarkı ve oyunları büyük bir başarıyla sundular.
İstiklal Marşımızın tamamını Zeynep Ezo ve Saliha'nın o gür sesinden tüylerimiz diken diken olarak izledik.
Hazırladığı bu güzel program için Sümeyye Öğretmenimizi tebrik eder başarılarının devamını dilerim. Balonlar çiçek olup programı izledi.
(bu çiçek olma olayının öyle uzun süreli olduğunu zannetmeyelim lütfen:)



BERRA'NIN ŞIKLIĞI

Berranın annesi Berra'ya wilma kıyafetiyle stüdyoda fotoğraf çektirmiş paylaşmak istedim. Çok şeker değil mi?

makarna pişirdik

Balonlarla makarna pişirdik. Sandalyeleri tezgeha yapıştırıp üstüne çıktık ve kaynayan suya makarnaları attık. yalnız karnımız tok ve zaten okulda da makarna yediğimiz için ikinci bir makarnaya pek itibar etmedik.
Pişirmek yemekten daha eğlenceliydi onlar için.

Bu resimde Ömer Salihcan'a yaptığından ötürü çok üzgün ve de pişman. Salihcan ise Ömer'e sana inanamıyorum Ömer hiç böyle şey yapılır mı dedi (aynen bu ifadeyi kullandı)

YAP BOZ YAPTIK

Yap boz tamamlamaya çalıştık ama bitiremedik sıkıldık (laf aramızda kızlar tamamlamıştı)

maalesef Ömer Salihcan'ın yüzünü tırmaladı, hepimiz çok üzüldük.




Önce kavun yedik. Ardından kızlarla olduğu gibi erkeklerlede evin her köşesini gezdik. Erkeklerin merakı doğal olarak kızlardan farklı. Kızlar geldiklerinde makyaj aynası nerede diye sorarken, erkekler ise küçük tv yi gördüklerinde aa bi tane daha telezon diye elektronığe olan meraklarını ifade ettiler bir anlamda. Haa bu arada nercis yola çıkmadan önce bana tembihledi (sakın sana verdiğim sabunu verme övetmenim, siseklevi düşev) diye



BUGÜN ERKEK ÖĞRENCİLERİMLE EVİME GİTTİK

Pek belli etmeselerde onlarda istiyormuş evime gitmeyi, nereden mi anladım? haydi gidiyoruz dediğimde birçoğu ollley diye bağırdı Arabamın her tarafıyla pek bir ilgilendiler (camlar, teyp, vites vs.) eeee erkekler ya




DÜN DE SABİHA' YA BİR POSTA GELDİ

Dün Sabiha'ya Ankara'da askerlik görevini yapan babasından bir mektup ve bir hikaye kitabı geldi. Sabihacık paketi açerken çok heyecanlıydı, içinden ne çıkacaktı acaba. Sabihacık mektubu okurken pek bir duygulandı, belli etmemek adına ilgilenmiyormuş gibi davrandı. (Neredeyse ağlayacaktı ama hemen atmosferi değiştirerek buna izin vermedik)

Mehmet Bey küçük kızına çok güzel bir mektup yazmış. Sınıfta hepbirlikte okuduk. Mektubunda askerde geçirdiği bir gününü özetlemiş ve tüm balonlarıı teker teker sormuş.
Biliyormusunuz askerlerde saat kollarını açınca (9:15) yatıyormuş, aynı balonlar gibi.

şu anda erkek uçan balonlarla evdeyiz

Hepsi blogta kendilerini görmekten pek hoşnut oldular. Daha yazmak istediğim çok şey var ama şimdi misafirlerimle ilgilenmek zorundayım hoşçakalın:):)

9 Haziran 2008 Pazartesi



uçan balonlar pastayı seviyor

Bir yıldır çocuklarımın resmini hemen hemen hergün çektiğim için poz vermekte hiç bir sıkıntı çekmiyorlar:)
Gülümseyin demek yeterli:)




her pazartesi günü olduğu gibi bugünde yüzdük

Nercis, Sude, Berra rahatsız olduğu için yüzmeyip, arkadaşlarıyla birlikte ısınma hareketlerini yaptılar.

7 Haziran 2008 Cumartesi



Oğlum, İzci Kampında öğrendiği bir tekerlemeyi Balonlara öğretirken