21 Şubat 2009 Cumartesi

KAZIMA TEKNİĞİ İLE RESİM YAPTIK

Resmimizin yapımında kullandığımız bu teknik görüldüğü gibi biraz kirli ve zahmetli. Önce beyaz bir fon kartonu hiç boş yer kalmayıncaya dek rengarenk boyadık, ardından üzerini tamamen siyah ile tekrar boyadık. Sivri uçlu bir kürdanla kazıyarak resmimizi tamamladık.
Bu resmin yapımında özellikle Asya ve Eren'in katkısı büyük. Yılmadan dakikalarca boyadılar. Bir afferini hakkettiler:)





Resmin kazıma işlemini yapacağım sıra Balonlarımı yanıma çağırdım. Kazımaya başladığımda alttan çıkan renkleri gördüklerinde o kadar etkilendiler ki tarif edemem. Çok mutlu oldular:)








2 yorum:

  1. Çok güzel olmuş :)

    buna benzer bir çalışmayı mumla da yapıyorlar. zemine önceden mumla resim yapıp üstünü boyayınca mumlanarak resim yapılan yerler boya tutmuyor.

    kaleleriniz de çok sevimli,
    çocukların faaliyet yaparken ki yüz ifadelerinin ne kadar farklılık gösterdiğini canlı görmek isterdim, Sabiha ve Abdülhadi kendilerini vererek birşeyler yaptığında yüzleri şekilden şekile giriyor, bir sınıf dolusu çocuğun yüz ifade potporisini seyretmek ne zevklidir :)

    YanıtlaSil
  2. Evet o mumla yapılan çalışmaya ''sihirli boya''deniyor. Artık biz işi biraz daha pratikleştirerek beyaz kağıda peligom yapıştırıcıyla bazı şekiller çizip kurumasını bekliyoruz, ardındanda sulu boya ile boyadığımızda alttaki şekil beliriyor. Daha zahmetli gibi gözükmesine rağmen elimizin altında sürekli mum olmadığından bu şekilde yapmak bana daha kolay geliyor:)

    YanıtlaSil