25 Aralık 2009 Cuma

PLASTİK ATIK GERİ KAZANIM MERKEZİNE GİTTİK

Sevgili Velilerim, sizlerinde bildiği gibi Kardelenler Sınıfı ile birlikte bugün Arhan'ların Plastik Geri Kazanım Merkezine gittik. Gitmeden önce Balonlarımla birlikte sınıfımızda yaptığımız Plastik atık kutusunuda yanımıza aldık. Balonlara sordum kağıt atık kutusunu neden götürmüyoruz diye. Onlar da bana çünkü orası plastik atıkları dönüştürüyor sadece diyerek cevap verdiler.Böylelikle konunun iyice kavranmış olduğunu bir kez daha gördüm.

Ceyda Hanım (Arhan'ın annesi) tüm planlamayı yaptı. Bize ise sadece okul servis araçlarına binerek yollara düşmek kaldı:) Arhan'ın babası bizi Sakarya Köprüsü üzerinde karşıladı ve doğruca kendilerine ait dönüşüm merkezine götürdü.
Önce Arhan ve babası Kaan Bey bize çevreyi gezdirdi. Ardından Plastik atıkları makinede nasıl kırdıklarını göstererek, paketleyip İstanbul'a gönderdiklerini orada ise yeniden işlenerek bahçe hortumu, saksı, poşet yapıldığını böylece bu atıkların yine bize geri döndürüldüğünden söz etti.


Arhan arkadaşlarına özellikle idari bölümüde göstermek istedi. Oralarıda gezdik ama maalesef resimlerin yüklenmesi ile ilgili yine sorun yaşıyorum:(





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder