30 Eylül 2009 Çarşamba

Şevval'in ikiz kardeşleri var. Kıyafetinde de böyle yazılı olunca sizlerle paylaşmak istedim. Ne tatlı öyle değil mi?:) Bu delikanlıda Zeynep'in abisi Ömer. İkisininde tişörtüne bayıldım.Bende istiyorum bunlardan. ''Uçan Balonların Öğretmeni'' diye bir tişörtüm olsa ne güzel olur.Pek yakında bende edineceğim bunlardan:)
Bu akşamlık bu kadar. Yarın akşam görüşürüz. Yorumlarınızı bekliyorum. (İyi geceler)







Bu resim araya karışmış:) Örüntüyle bir ilgisi yok:) Sefa Sağlam'da çok başarılıydı. Bende buradan tüm Balonlarımı alkışlıyor hepsine afferin diyorum.


DOĞRU YAPANLARI ALKIŞLADIK

Doğru yapanları alkışladık, bir iki hatalı yapan vardı, onlara da çaktırmadan biraz yardım edince yaptılar ve alkışladık.














ÖRÜNTÜ ÇALIŞMASI YAPTIK

Bugün Balonlarımın algılamalarını ve dikkatlerini gözlemlemek için Örüntü çalışması yaptık. Öncelikle 3 objeyle başladık.bebek-lego-araba. Bu sıralamaya göre şimdi hangi objeyi koymalıydık.Önce mantığı anlamakta biraz güçlük çektiler.Biraz ip ucu verincede kolaylıkla yapmaya başladılar.Derken objeleri 6 çıkarttım.İşte şimdi Balonlarım için bu iş biraz güç olmaya başladı. Ama kısa sürede kavradılar ve bir iki hatadan sonra yapabildiler.



Tabii hata derken Yusuf'u kasdetmedim. Örüntünün mantığını anlaması için Yusuf'un şöyle bir bakması yeterli oldu:)











Bu yorum Çiğdem Hanım için...

Çiğdem Hanım, Hikmet Sami için ne söyleyebilirim ki, harika bir çocuk. Sabahları okula neşe içinde geliyor, akşam olunca yine servisine neşe içinde biniyor. Herşeyi mükemmel yapma telaşında ve bunu da başarıyor. Tebrik ederim.
































DUVARDA 17 ŞİŞE SALLANIYOR

Maşallah balonlar birer birer 20 ye kadar çok rahat sayıyor.Bakalım 20 den geriye sayabilecekler mi?İşte bunu görmek için bir oyun oynadık. ''Duvarda 17 şişe sallanıyor (17 öğrencim var), İçlerinden biri paaat yere düştü, Duvarda 16 şişe sallanıyor. Son öğrencide sandalyesinden yere düşünceye kadar oyun devam ediyor.
Bugün çok resim çekmişim, sıkılmazsanız hepsini yayınlayayım...














ARHAN ARKADAŞLARINA FIRTINA'YI GETİRMİŞ

Arhan bugün arkadaşlarına göstermek için kaplumbağası Fırtınayı getirmiş. Balonlar fırtınayı çok sevdi.










BLOGUMUZA GELEN YORUMLARI OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM

Sevgili Uçan Balonlar velileri, blogumuzun yan tarafında gelen tüm yorumları okumanızı tavsiye ederim.Örneğin geçen yıl mezun ettiğim öğrencim Ayşe Sabiha'nın annesi FERDA hanımın yazdığı son yorumu okuyunuz lütfen.(Kendisi hislerime tercüman olmuş:):)
Şükriye ARIN

29 Eylül 2009 Salı


UÇAN BALONLAR SIRA OLDU VEEEE...

Evet Uçan Balonlar Sefa Sağlam'ın arkasında (bugün nöbetçimiz Sefa Sağlam) sıra oldu veee (boşuna merak etmeyin sadece İngilizce dersine gidiyorduk:):) Blogumuzu izleyenlere el salladılar. (pek izleyenimiz yok ama:(
İngilizce dersinden görüntüler.













AHMET SELİM'İN SEVİNCİ

Öğrencilerimle ikinci kez okuma yazmaya hazırlık çalışması yaptık. Ahmet Selim daha ziyade hareketli oyunları tercih ettiğinden çizgi çalışması yapmak zor geliyor.Söylediğine göre ''öğretmenim bu dayreleri yapmak çok zooor'':( dedi. Bende ''evet birazcık zor ama sen yapabilirsin'' dedim. Sonra çalışma sayfasını tamamladı ve bana gösterdi, ''öğretmenim başarabildim!'' dedi. Sevincini görmenizi isterdim, çok mutlu oldu:)


ÖĞRETMEN ABLAYLA TANIŞIN...

Rüya Öğretmen abla (stajyer)





HOPLAYALIM-ZIPLAYALIM, DALDAN ELMA TOPLAYALIM

Bugün Balonlarla, hoplayalım-zıplayalım, daldan elma toplayalım, oyunu oynadık. Yaşları gereği hareketli oyunları çok seviyorlar.

Sandalyede oturan Eren Başer.Kendisi biraz ağır bir delikanlı:) Şimdilik davet gelmeden oyuna katılmıyor:) Bende ne zaman isterse bize katılabileceğini söyledim.Oyunu ikinci kez oynarken bizimleydi:)
Hepsi çocuk ama hepsi farklı karakterlere ve gelişim özelliklerine sahip.Şu aralar ben onları onlar beni tanıyor.Bir takım tesbitler yaptım ve notlar aldım, ileriki günlerde sizlerle paylaşacağım.Bakalım birbirimizi tanımaya başlamış mıyız?












DÜN ZİYARETÇİM VARDI...



Dün akşam okul çıkışında ziyaretime, geçen yıl mezun ettiğim öğrencim Ayşe Sabiha ilkokul önlüklerini giyerek geldi. Beni çok sevindirdi.
Okul kıyafetinden midir? yoksa kendisimi büyümüş, gözüme kocaman bir kız olmuş gibi geldi. Okul kıyafetleride pek yakışmış.
Ayşe Sabiha çok başarılı olacağına biliyorum.Seni çok özleyeceğim, yine gel olur mu?
İLK ÖĞRETMENİN:)



28 Eylül 2009 Pazartesi




PARKA ÇIKTIK

Branş dersleri ve dergi çalışmasından sonra biraz dinlenmeyi ve oynamayı hakettik, ikindi kahvaltısınada yarım saat kalmıştı bizde bu zamanı parka çıkarak değerlendirdik.