31 Ekim 2007 Çarşamba

UÇAN BALONLAR BUGÜN NELER YAPTI 31 EKİM



Bugün sınıfımıza Deniz Hamat'ın annesi Nurcan Hanım Ebeveyn Katılımı için geldi. Bizim için deneyler, flash kart ve hikaye hazırlamış. Ama hikaye ye vaktimiz yetmedi, diğer etkinlikleri ise başarıyla yaptı. Kendisine tüm sınıfımla alkışlayarak teşekkür ettik ama Nurcan hanım benim katkım olmasa başaramayacağını söyleyecek kadar da tevazu sahibiydi. İlk deneyim için bence gayet başarılıydı, teşekkürler Nurcan Hanım.
Sınıf öğretmeni Şükriye Arın
Nurcan Hanım ateşin yanmak için oksijene ihtiyacı olduğunu bize yaptığı bir deneyle ispatladı. Miniklerimin ilgisi ise oldukça yoğundu.

3 yorum:

  1. hmm, ates deneyi cok guzel bir deney. musade olursa kucuk bir ilave yapayim, bu deney yapilirken mum bir tabagin icine konup, tabak da renkli bir sivi ile doldurulursa (mesela bayatlayip, dokulecek cay bu isi gorebilir) bardak ters cevrilip kapatildiginda bardagin icindeki oksijen yanip tukendiginden, oksijenin yerini vakum etkisi ile tabaktaki sivi doldurur ve bardak ters durmasina ragmen rabaktakinden yuksek bir seviyede sivi ile dolu olur. boylece ayni deneyle havada soludugumuz oksijenin de bir hacim kapladigi, biz goremesek bile onun var oldugu vs gibi dersler cikarilabilir.

    YanıtlaSil
  2. Mehmet Bey Hacim sözcüğünü açıklamak biraz güç gibi geliyor bana ne dersiniz

    YanıtlaSil
  3. :)
    hacim kelimesini yorumu okuyabilecek olan kisiler icin yazmistim. yoksa elbette ki 4-5 yas grubu cocuklara hacim demek yerinde olmaz, onlarin anlayacagi dilde, havanin da yer kapladigi ve yanip biterken onun bosalttigi yere de suyun doldugu anlatilabilir.

    ayni mantikla bakarsak "ateşin yanmak için oksijene ihtiyacı olduğunu" anlatabilmek icin de once oksijenin ne oldugunu anlatmak gerekmez mi?

    YanıtlaSil