24 Mart 2008 Pazartesi

Beyaz saçlı dedeler yaptık. Ardından her öğrencime herkes kendi oluşturduğu dedesine bir isim koysun dedim. Ne isimler, ne isimler geldi.
Örneğin:Şeker dede, Kutay dede. Sami dede, Ali dede (sanırım bu dedeler kendilerini bilir)
Bu hafta işleiğimiz konulardan biriside yaşlılar. Lütfen yaşlılara nasıl davranmalıyız ?diye sorarmısınız çocuklarınıza. Çocuklarınızın verdiği Cevapları bekliyorum

6 yorum:

  1. tarık dediki; yaşlılara otobüste yer vermeliyiz, karşıdan karşıya geçerken elinden tutmalıyız, iyi davranmalıyız dedi..

    YanıtlaSil
  2. bugun okuldan cikinca A.Sabiha ile carsiya gittik, yapmamiz gereken alisverisler vardi, onlari yaptik. carsida gezerken yasliiii ve biraz pejmurde bir ihtiyar gorduk. Sabiha israrla "baba hem ihtiyar hem fakir, mutlaka yardim etmeliyiz" dedi. ben "kizim nasil yardim edecegiz, oyle kenarda oturuyor" deyince, "para verelim" dedi. ben boyle bir seye cekindim ama A.Sabiha da israrci davrandi. en sonunda eline para verdim ve "git ver o zaman" dedim. aslinda bu tip konularda cok cekingen olmasina ragmen, yaninda ben olmadan gitti elindeki parayi ihtiyara verdi :) ihtiyarcik parayi aldi, A.Sabiha'yi sevdi ve A.Sabiha da kosa ziplaya mutlu mesut yanima dondu :)

    YanıtlaSil
  3. Azra yaşlılara yardım deyince, hemen ilk aklına gelen şey bize arada kalmaya gelen dedelerine yapacağı iyilikleri teker teker saymak oldu.Anneanne yada babaanneler sevinirlermi, üzülürlermi bilemiyorum ama onun için onlar yaşlı konumunda değiller mi acaba?Gerçi böyle bir soruyu Azra'ya da yöneltmedim ama...Anlaşılan Azra'dan dedelere büyük süprizler var.Evde onalara, terliklerini getirecek, onlar için ihtiyaç duyduklarında ışıkları ve muslukları açacak, onlara kullandıkları ilaç varsa suyla birlikte getirip verecek, büyüyüp annesi gibi araba kullamayı öğrenince onları gezmeye götürecek vs vs...Çocuklarımıza her zaman olduğu gibi bu konudada bilinçlendirdiğiniz için ayrıca sizede teşekkür etmeden geçemiyeceğim Şükriye hanım.Ancak şunu vurgulamamız gerekir ki bu konuda biz velilerede düşen görevler var sanırım.Evde bizlerde hal ve tavırlarımızla onlara canlı örnek olmayı başarabilirsek, sizin onlara ekmiş olduğunuz bu bilgi tohumları, eminim evlatlarımıza görsel olarakta bu bilgilerinin pekişmesinde yardımcı olacaktır

    YanıtlaSil
  4. Mehmet bey, Sabiha'nın çok vicdanlı,hassas olduğu malum. Benim hoşuma giden şey ise çekinmeden, tek başına birşeyler başarıyor olması. O nedenle kızımı tebrik ediyorum
    a bu arada bugün ilk kez kendi isteğiyle Tilki tilki saatin kaç oyununda kovalananlardan biri oldu. (Tilki oluyor(kovalayan) kovalanan olmak istemiyordu.

    YanıtlaSil
  5. Zübeyde Hanım, bizler ne kadar doğru davranışları öğretmeye çalışsakta,çocukların ilk öğretmenleri anne babaları.Yanlış davranışı düzeltmeye çalışmak yerine, temelden doğrusunu öğretmek, çocuk içinde, anne baba içinde daha az zahmetli olacaktır diye düşünüyorum.
    Bu sözlerim Azra için değil yanlış anlamayın hani genel manada:)

    YanıtlaSil
  6. Oya hanım, Tarık konuyu kavramış belli:)

    Oya hanım bieşey isterseniz söyleyin, biliyorsunuz hemen oluyor:):)

    YanıtlaSil