29 Ağustos 2009 Cumartesi

Saç üzerinde pişirilen cızlama her türlü yiyecek ile servis edilebilir. (Annem eskiden çok yapardı...)


Erkeklerin terlerini silmek için kullandıkları işli çevre (bir nevi mendil)

2 yorum:

  1. cızlama krep gibi birşey mi acaba...
    sunum çok güzel, tabağa bayıldım :)

    YanıtlaSil
  2. Evet krep gibi ama oldukça sulu yapılıyor, mayalanarak hazırlanıyor. Büyükçe bir kepçe yardımıyla toprak sacın üzerine dökülüyor. Cızzz diye bir ses geliyor ya adıda ordan gelkiyor sanırım:)Tavuk eti yada incir tatlısıyla birlikte servisi meşhurdur.Ama dediğim gibi her tür yiyecekle de servisi yapılabiliyor.

    Tabaklar gerçek bakır, ben küçükken bu tabaklardan ve tencerelerden anneminde çokca vardı. Sonra bir gün şehirden bir kaç adam geldi ve insanların elindeki bakır kapları toplayarak yerine emaye kap kacak verdiler. Annemde o zaman elindeki bakır kaplarını vermişti. O zamanlar söylediğine göre emaye kalay istemiyormuş, bakırları ise her yıl kalaylatmak gerekiyormuş, yani böylesi daha iyi olmuş:)
    Ha birde hatırlıyorum o resimdeki tabağın aynısının kapaklı olanı da vardı bizde:)

    YanıtlaSil