29 Aralık 2010 Çarşamba

Bir varmış bir yokmuş daire adında bir kukla varmış.
Bu kuklanın çok canı sıkılıyormuş
aa o da ne! birden kapı çalmış ve içeriye başka bir kukla girmiş.Ama daire onu tanıyamış ''sende kimsin?'' demiş.'' beni tanımadın mı? ben kareyiiiim demiş.Daire inanmam  demiş.Kare; inanmazsan kenarlarımı say.Daire sayalım bakalım 1-2-3-4 evet evet sen karesiiin demiş.
Sarılmışlar.
Biraz sonra kapı tekrar çalmış bilin bakalım kim gelmiş.Üçgeeen ama bizim kare ve daire onuda tanıyamamış.Nasıl tanıdıklarını ve neler olabileceğini tahmin eden velilerimden hikayenin sonunu tamamlamanızı rica ediyorum.Böylelikle doğaçlama oluşturduğum bu hikayenin farklı versiyonlarınıda Balonlarıma anlatabilirim.
Bekliyorum efendim:)









2 yorum:

  1. ucgen biraz ukala imis, zaten kafasinin tepesinin sivri olmasindan da belliymis bu. arkadaslari ona "sivri zeka" da dermis bazen. ucgen gelir gelmez ukalaliga baslamis. once daireye catmis, "hem her seyi bildigini saniyorsun, hem de kendisi 'kareyim' dedigi halde kare olduguna inanmiyorsun. madem inanmayacaksin neden 'kimsin' diye soruyorsun" demis, ve sonra da eklemis: "siz butun daireler boylesiniz zaten!".
    sonra kareye catmis: "zevkten dortkose olmussun, ne dediginin farkinda degilsin. bir kere sen ismini soylediginde inanmayani inandirmak zorunda degilsin, birak inanmazsa inanmasin. ama madem inandirmak istiyorsun, Allah askina ne sacma bir kanit koydun ortaya? hic kenar sayarak kare taninir mi? dort kenarin var diye illa kare mi olmak zorundasin? soylesene dikdortgenin kac kenari var? yamugun kac kenari var? paralelknarin, eskenar dortgenin kac kenari var? sen daha kendini tanimamissin, bir de baskasina kendini anlatmaya calisiyorsun" demis.
    tekrar daireye donmus: "ismini soylediginde inanmiyorsun ama 'dortkenarim var' gibi sacma bir kanitla ortaya cikinca 'evet karesin' diyorsun, kendi yaptigini tutarli buluyor musun?" diye sormus.
    aslinda ucgenin tum soyledikleri ve tum elestirileri yerden goge dogru imis, ama tavri ve tarzi yuzunden kare de daire de rahatsiz olmuslar, "evet, bunun sivri koseleri var, fena batiyor ve rahatsiz ediyor, sen kesinlikle ucgensin" deyip onun ucgen olduguna inanmislar.

    YanıtlaSil
  2. Kare üçgene dikkatli baktıktan sonra demişki daireye dönüp aaa bak bana benziyor kenarları var ama daire demişki onun sivri bir kenarı var senin yok bence sana benzemiyor. Kare de bana benzemiyorsa sana hiç benzemiyor, sen yuvarlaksın hiç kenarın yok bizim kenarlarımız var demiş. İçeri giren üçgen demiş ki benim adım üçgen bakın 3 tane kenarım var gelin sayalım 1-2-3 ondan sonra 3 kukla çok iyi arkadaş olmuşlar...

    YanıtlaSil