15 Aralık 2008 Pazartesi

TARIK PİYANO ÇALIYOR

Çocuklar gözleri kapalı halde müziği dinlerken Seçkin Bey onlara hiç müdahale etmedi .
Tarık gözleri kapalı klasik müzik dinlerken piyanoyu kendisi çalıyordu. Amaç ta buydu zaten. Çocukların o atmosfere girebilmeleri, bunuda çoğu başardı. örneğin Osman ayakları ile tempo tuttu. Bu çok güzel bir andı, çocuklar o an gerçekten bir klasik müzik konserindeydiler .
Dersin sonunda sordu Öğretmenimiz: Konsere giderken bindikleri otobüs ne renkti?, perde nasıl açılıyordu? , Koltuklar ne renkti? vs. vs.
Benim izlenimim: Bu soruları cevaplayanlar Berra, Azra, Sabiha, Eren di. Bu da onların ilgili ve dikkatli olduklarının göstergesi gibiydi.

Yaptığımız bu ders hakikaten görülmeye değerdi. Ben Tarık'tan çok etkilendim. Çünkü Tarık'tan bize Piyano çalıyormuş gibi yapmasını isteseydik eminim Tarık bunu reddederdi.Bu yolla onun kendisini ifade etmesi için uygun ortam sağlamış olduk.






2 yorum:

  1. bloğa bakarken,tarık piyono çalıyor yazısını okuyunca bi an şaşırdım tarıkta gözlerini kocaman açıp bana baktı;o görüntüyü görünce ikmizde çok güldük.(tarıkın gülmesi geçince ben bu halde nasıl yakalandım diye düşünmüştür:):)

    YanıtlaSil
  2. Tarık piyano çalarken transta gibiydi:)
    Çok hoşnut kalmış olacak ki, resim çekerken bana sürekli pozlar veriyor:)

    YanıtlaSil