2 Nisan 2009 Perşembe

DENİZ SINIFIMIZA EVİNDE BESLEDİĞİ KUŞU GETİRDİ

Amaaan kuşa bir ilgi, bir alaka anlatamam. Çok sevdiler.
Minik kuş ise kafesine dokunulmasından pek hoşlanmıyor, dokunanları gagalamaya çalışıyordu.Ama bu durum benim Balonları yıldırmadı, dokunmaya devam:) Zavallı kuşu epeyce sinirlendirdiler.
Deniz'in ise kuş hakkında bilmediği yoktu. İşte henüz yavru olması, benekleri kararınca büyük olacağını, yemini nasıl verdiklerini, kafesi nasıl temizledikleri vs. vs.vs. vs.vs.
Yalnız bir tek bu minik kuşun bir adı yokmuş, onuda hepbirlikte ortak bir kararla ''Cicim'' olmasına karar verdik. Bu arada biz Cicimle ilgilenirken sınıfımıza Müfettiş amca geldi. O da en az Balonlar kadar Cicimle ilgilendi. Kafeste bulunan aynada kuşun kendisini gördükçe onu bir rakip olarak algılayacağını söyledi ve aynayı kaldırmamızı tavsiye etti. Deniz bu öneriyi hemen dikkate aldı ve aynayı kaldırdı.
(Nurcan Hanım duyrulur, ben demedim Müfettiş dedi:)





1 yorum:

  1. Şükriye Hanım, Asya Deniz'in kuşu getirmesi üzerine evde beslediği balığını götürme konusunda çık ısrar etti. Ben bunun uygun olmadığını kafesle akvaryumun taşınmasının aynı şey olmadığını anlatmaya çalıştım. Umarım siz ikna edersiniz. :) Ayşe KOYUNCUGİL

    YanıtlaSil